Choď na obsah Choď na menu
 


Montmartre

 

 

http://www.pariz.sk/atrakcia/montmartreNa Montmartri nájdete všetko, čo je typické pre Paríž. Terasové kaviarničky, bary, kluby, kankánové tanečnice, pouličných umelcov a bohémsku atmosféru. Táto štvrť je známa predovšetkým umelcami všetkého druhu a štvrťou Pigalle (z anglického „pig alley“ – prasacia ulica), ktorá je preslávená množstvom obchodov pre dospelých a kabaretom Moulin Rouge.

butte_montmartre_1.jpg

Práve v tejto „šteklivej“ štvrti bývali umelci ako Henri Toulouse-Lautrec, Pablo Picasso, či Vincent van Gogh. Zaujímavou „vychytávkou“ v tejto štvrti je Múzeum erotiky (Musée de l´érotisme), ktoré je venované erotickému umeniu a v jeho kolekcii nájdete mnoho zaujímavostí, od náboženského umenia Indie, Japonska a Afriky až po súčasné erotické umenie.

Montmartre sa dá vidieť (a cítiť) dvoma spôsobmi. Ak ste typickým návštevníkom, ktorý sa úzkostlivo drží mapky a na Paríž sa pozerá len očami zahraničného turistu, potom vám nesmie ujsť výhľad spred baziliky, kúpa čerstvo namaľovaného portrétu a nákup kľúčeniek či nespočetných darčekových predmetov. Ak sa však chcete nachvíľu ponoriť do bohémskej atmosféry Montmartru, skúste ponechať mapu vo vrecku a dovoľte tejto živej štvrti, aby vás pohltila. V zastrčených uličkách toho nájdete oveľa viac ako na hlavných bulvároch.default.jpeg  Zdroj: http://www.pariz.sk/atrakcia/montmartre